FESTOM

Benvinguts a la Festa del Tomàquet!

La FESTOM ha arribat per fer-nos gaudir del fruit vermell per excel·lència: el tomàquet. Però… segur que és vermell? Aquí et volem demostrar que de tomàquets n’hi ha per comprar i per vendre!

El tomàquet, quan va arribar a Europa del continent americà, va ser batejat pels francesos com la pomme d’amour  i pels italians com pomo d’oro. Sí, ho heu llegit bé: a Itàlia els van arribar fruits de color d’or, és a dir, que els tomàquets que hi van arribar eren grocs.

A la FESTOM volem que descobriu varietats de tomàquet tradicionals seleccionats dins el projecte europeu TRADITOM. Varietats de totes mides, formes i colors; des de la Península Ibèrica fins a Grècia. Volem que gaudiu de la diversificació del tomàquet que han fet els agricultors europeus des que aquest vegetal va arribar al nostre continent i ho volem fer en un ambient festiu i divertit.

Podreu assistir als nostres tallers gastronòmics i científics, assistir a la xerrada de transferència tecnològica dins del marc del projecte TRADITOM, podreu participar al nostre concurs de fotografies i moltes coses més!

Tant si us agrada el tomàquet com si no, esteu convidats a la FESTOM el dia 16 de setembre de 2017 a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, al campus de la UPC de Castelldefels. Us hi esperem!